Gisteravond besloot ik toch nog even om voor vandaag mijn favo pompoensoep te maken. Is het moeilijk nee maar gooi er een klein beetje extra liefde bij, dit kost iets meer tijd, maar ik beloof dat je het terug zal proeven.
Deze soep kun je als voorgerecht maken maar is in een handomdraai omgetoverd tot een waanzinnig hoofgerecht. Hoe? Hoe jij maar wilt je kunt oneindig varieren. Ik laat de basis zien en geef daarna nog een paar opties die ik zelf lekker vind.
Wat heb je nodig
- biologische pompoen ( ronde of flespompoen)
- verse gember ter grote van je duim
- 1 knoflook
- Gedroogde oregano
- pindakaas
- zeezout
- peper
- vegeta
- chilipoeder
- olijfolie
- verse koriander
Snij de pompoen in plakken of grove stukken. De pompoen schillen? Why bother helemaal als je een lekkere biologiche hebt. Het kost tijd en de helft van de schil pureer ik mee. De andere helft eet ik op 🙂
Leg de stukken op een ovenplaat met bakpapier en sprenkel naar wens zout, peper, oregano en olijfolie. Wrijf alles goed in en stop de pompoen in de oven en laat het roosteren voor 40 minuten op 180 graden.
Gooi na 20 minuten een knoflookteentje erbij met schil en al.
Zet 1 liter water op en doe hier 1 eetlepel vegeta, een halve theelepel chili en de gember bij. De gember vooraf kneusen voor extra smaak. als het kookpunt is bereikt zet het vuur zacht en wacht tot de pompoen zacht is.
Als de pompoen klaar is haal de gember eruit maar gooi niet weg. Verwijder de helft van de schillen en pureer de pompoen samen met de ‘bouillion’. Doe de gember er weer bij en een afgestreken eetlepel pindakaas.
kook het nog 10 minuten als het te dik is geworden doe er een beetje gekookt water bij. Als voorgerecht wil je het niet te dik serveren. Serveer in een glas of mooi wit bord alleen nog wat koriander erover en klaar.
Als hoofgerecht is deze soep ook lekker vooral als het koud is buiten. Bekijk de variaties die ik graag maak.